Peste 50 de microbuze școlare electrice, livrate primăriilor din Sălaj – Un pas important spre un transport modern și sustenabil pentru elevi
Printr-un proiect european realizat de administraţia judeţeană, nu mai puţin de 50 de UAT-uri din judeţul Sălaj vor beneficia de astăzi, de microbuze școlare “verzi” , investiţia ridicându-se la peste 7 milioane de euro

page
849 Vizualizari
Header Desktop Header Mobil

Consiliul Județean Sălaj a predat oficial, astăzi, cheile celor 51 de microbuze școlare electrice achiziționate din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Evenimentul marchează finalizarea unui proiect început în 2023, ce are ca scop asigurarea unui transport sigur, modern și ecologic pentru elevii din județ.

 

„Astăzi este un moment deosebit de important pentru județul nostru. Mă bucur foarte mult că proiectul început în 2023 a ajuns în etapa în care microbuzele școlare sunt livrate către comunitățile sălăjene. Obiectivul nostru a fost să oferim elevilor din județ șansa la un transport modern, sigur și prietenos cu mediul, și, totodată, acces facil la educație pentru toți copiii, indiferent de zonele din care ei provin. Bucuria este cu atât mai mare cu cât am reușit să achiziționăm 51 de astfel de microbuze, în timp ce alte județe, din aceiați bani, au cumpărat doar jumătate. A fost un efort comun, iar succesul îl trăim împreună”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Președintele le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la reușita acest proiect: Guvernului României, Ministerului Educației, fostului ministru Ligia Deca, primarilor care s-au alăturat demersului, echipei din CJ Sălaj, precum și furnizorului.

„Prin implicare și printr-o bună colaborare am reușit să aducem în județ peste 7 milioane de euro, bani care înseamnă nu doar modernizarea flotei de transport școlar, ci o investiție în viitorul copiilor noștri”, a mai spus Dinu Iancu-Sălăjanu.

Microbuzele destinate transportului elevilor din județ au o capacitate de 16+1 locuri, sunt dotate cu facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități și beneficiază de tehnologii de siguranță modernă care oferă asistență șoferului pentru evitarea unor situații care pot conduce la accidente rutiere.

Parteneri ai Consiliului Judeţean Sălaj în acest demers sunt: Cehu Silvaniei, Șimleu Silvaniei, Agrij, Almașu, Băbeni, Bălan, Bănișor, Bobota, Bocșa, Boghiș, Buciumi, Chieșd, Cizer, Coșeiu, Crasna, Creaca, Crișeni, Cuzăplac, Dobrin, Dragu, Fildu de Jos, Gâlgău, Gârbou, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Ileanda, Ip, Letca, Lozna, Marca, Măeriște, Mirșid, Năpradea, Pericei, Plopiș, Românași, Rus, Sălățig, Sânmihaiu Almașului, Someș-Odorhei, Surduc, Șamșud, Șărmășag, Șimișna, Treznea, Valcău de Jos, Vârșolț, Zalha și Zimbor.

Proiectul în valoare de 7,2 milioane de euro a fost finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Lista UAT-urilor beneficiare: https://tinyurl.com/5bj93ur5

 

Despre autor