Microbuz electric nou pentru comuna Someș-Odorhei, o investiție în educație și mobilitate verde – „Primirea acestui microbuz electric este o veste foarte bună pentru comunitatea noastră”

Comuna Someș-Odorhei se numără printre cele 51 de UAT-uri din județul Sălaj care au primit, marți, 8 aprilie, microbuze școlare electrice, în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Sălaj, dedicat sprijinirii educației și dezvoltării durabile în mediul rural.
Evenimentul de predare a microbuzelor a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, care a subliniat importanța asigurării unui transport sigur și modern pentru elevii din județ, cu accent pe soluții nepoluante și eficiente energetic.
În comuna Someș-Odorhei, funcționează o singură școală gimnazială, Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” din centrul de comună, în timp ce în satele Șoimuș, Inău și Domnin sunt organizate școli primare. Asigurarea transportului elevilor între sate este esențială pentru garantarea accesului egal la educație.
Prezent la evenimentul de la Zalău, primarul comunei Someș-Odorhei a subliniat importanţa acestui proiect derulat prin Consiliul Judeţean în comunităţile din Sălaj, implicit în comuna Someş-Odorhei.
Ca urmare, Ioan Şandor chiar a ţinut să mulţumească autorităţilor locale pentru sprijinul acordat și pentru deschiderea față de nevoile comunităților rurale.
„Primirea acestui microbuz electric este o veste foarte bună pentru comunitatea noastră. Ne preocupăm constant să oferim copiilor condiții mai bune de învățare, iar un transport modern și sigur este o componentă importantă în acest sens. Mulțumim Consiliului Județean pentru sprijinul acordat și pentru deschiderea față de nevoile comunităților rurale”, a declarat edilul Ioan Şandor, pentru ziarul Ştirile din Sălaj.
În comuna Someș-Odorhei se pune un accent deosebit pe educație. În prezent, la școala gimnazială din centrul comunei se derulează lucrări de modernizare printr-un proiect finanțat prin PNRR. Tot în ultimii ani, administrația locală a deschis o creșă, iar grădinița a fost modernizată complet, oferind astfel un cadru educațional complet și adaptat nevoilor actuale.
Microbuzul electric primit va contribui nu doar la un transport școlar eficient, ci și la reducerea amprentei de carbon, fiind parte dintr-o strategie mai amplă de dezvoltare sustenabilă a comunității.