Localnicii unui sătuc izolat din Sălaj au izbucnit în plâns. „Vedem şi noi asfalt pe uliţa noastră!” 

dolu-site-.jpg
Dolu este cea mai mică localitate din Zimbor – comună aflată de Drumul European ce face legătura între municipiile Zalău şi Cluj-Napoca. Sătucul izolat din marginea Sălajului a avut drumurile impracticabile zeci de ani, astfel că bătrânii spuneau că promisiunile autorităţilor locale sunt doar minciuni. Vara anului 2020 a adus însă minunea de la Dolu: străzile şi uliţele vor fi asfaltate, la fel şi legătura cum va fi asfaltată şi legătura de aproximativ 3 kilometri dintre Dolu şi Drumul European. S-a turnat deja primul strat de asfalt pe o porţiune de 2,5 kilometri şi în aceste zile se turnează şi al doilea strat

Dolu, un sat micuţ cu o comunitate inimoasă ce face parte din comuna Zimbor.

În prezent, în acest sătuc trăiesc mai puţin de 60 de suflete care aveau o mare nemulţumire legată de infrastructura rutieră.

Mai exact, despre faptul că drumul ce făcea legătura dintre Dolu şi centrul comunal era impracticabil. Astfel, pentru a ajunge la Zimbor, locuitorii din Dolu erau obligați să ocolească prin Sâncraiu Almaşului pentru a ajunge la destinaţie.

Ei bine, administraţia locală a ţinut cont de dorinţele acestora şi drumul a fost asfaltat anul trecut, astfel că în 5 minute se poate parcurge distanţa dintre Zimbor şi Dolu.

 

Vezi AICI mai multe despre acest subiect.

 

Se asfaltează străzile şi uliţele din Dolu

Primăria nu s-a oprit aici cu proiectele ce vizează micuţul sătuc din comună şi a reuşit să obţină finanţare pe PNDL II pentru ca toate străzile şi uliţele din Dolu să fie asfaltate.

Recent, după atâta aşteptare, asfaltul a ajuns şi la Dolu. Lucrările de asfaltare au început în zilele trecute şi până în prezent s-a asfaltat o porţiune de aproximativ 2,5 kilometri.

Acest aspect chiar a reprezentat un moment emoţionant pentru cetăţenii din Dolu, iar un localnic chiar a izbucnit în plâns, spre surprinderea şi aprecierea primarului Gabriel Mureşan.

“În zilele trecute, au început lucrările de asfaltare de la Dolu şi am rămas impresionat de reacţia unui localnic. Un bărbat cam pe la 60 de ani a început să plângă şi nici nu am mai putut sta de vorbă cu el. M-a marcat”, spune Gabriel Mureşan.

 

“În zilele acestea se toarnă şi stratul al doilea de asfalt pentru acea porţiune şi mai rămâne doar satul. Până la mijlocul lunii iulie, lucrările de asfaltare ar putea fi gata, trebuie doar să fie vreme bună, astfel încât să se poată efectua lucrările”.

Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *