ATENȚIE CONTRIBUABILI! Inspectorii ANAF vor putea efectua controale de la distanță

anaf.jpg
Casele de marcat se conectează la servele A.N.A.F. Astfel, informațiile vor fi transmise în timp real, ceea ce permite inspectorilor ANAF să poată efectua analize și chiar control de la distanță!

Începând cu data de 1 iulie 2020, marii contribuabili vor putea conecta casele de marcat cu jurnal electronic la serverele ANAF.

Termenul limită de conectare a caselor de marcat pentru această categorie de contribuabili este data de 30 septembrie 2020. Pentru celelalte categorii (contribuabili mijlocii și mici), data limită va fi 31 ianuarie 2021.

Potrivit calculelor efectuate de reprezentanții Ministerului de Finanțe până la 30 septembrie 2020 vor fi conectate la serverele ANAF aproximativ 50.000 de terminale. Mai apoi, la data de 31 ianuarie 2021, în jur de 550.000 de case de marcat vor furniza informații zilnice către ANAF.

Informațiile transmise în timp real vor permite astfel fiscului să efectueze analize și control de la distanță.

Practic, inspectorii ANAF vor putea observa dacă anumiți contribuabili nu utilizează casa de marcat pentru toate operațiunile, ceea ce va face ca acei contribuabili să aibă toate șansele să dea ochii în perioada următoare cu inspectorii fiscali!

În noua platforma vor fi prelucrate și datele colectate până în prezent din formularul A4200, care odată cu finalizarea procesului de conectare va fi eliminat.

În final, să sperăm că serverele ANAF vor face față fluxului de informații care se prefigurează și nu vor avea surprizele colegilor din sănătate în privința sistemului cardului de sănătate.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştirile din Sălaj, care va apărea miercuri, 1 iulie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *