Dorel Vancea a fost investit în al şaselea mandat de primar al comunei Băbeni, un mandat plin de proiecte importante

noiembrie 16, 2020by Cristian MOLDOVAN0
dorle-vancea.jpg

La finalul unei lupte acerbe cu social-democrata Mariana Dănilă-Mureşan, liberalul Dorel Vancea este vechiul şi noul primar al comunei de pe Valea Someşului

În zilele trecute, Dorel Vancea a depus jurământul pentru al şaselea mandat de primar al comunei Băbeni! Pentru mandatul 2020 – 2024, liberalul doreşte să  implementeze câteva proiecte de investiţii importante, prin care comuna să se dezvolte.

Dorel Vancea este în fruntea comunei Băbeni încă din anul 2000. Acesta a câştigat încrederea cetăţenilor prin proiectele realizate şi cele în curs de realizare, astfel că la alegerile locale din 27 septembrie, liberalul a reuşit să câştige al şaselea mandat de primar. Dorel Vancea a obţinut 41,41 % din voturile cetăţenilor, astfel că liberalul îşi va continua munca pentru dezvoltarea comunei şi în mandatul 2020 – 2024.

“Poate că aici a fost o campanie mai agresivă la adresa mea, dar eu nu am spus nimic. Am preferat să-mi fac campania cum am putut şi cum am ştiut şi a ieşit bine”, ne-a declarat primarul Dorel Vancea.

După câştigarea alegerilor, pentru primarul comunei Băbeni a venit şi momentul depunerii jurământului. A fost un moment special, cu încărcătură emoţională, iar Dorel Vancea a depus jurământul de credinţă în prezenţa subprefectului Romeo Sârca.

După alegerile din 27 septembrie, noul Consiliu Local este format din 4 consilieri PNL, 4 consilieri PSD, 2 consilieri PMP şi 1 consilier USR-PLUS. Dintre cei 11 consilieri, doar 8 au depus jurământul de credinţă. Cei doi consilieri de la PMP şi un consilier PNL – supleant al primarului Dorel Vancea, au depus jurământul în cursul zilei de miercuri.

Odată completată echipa, va urma şi şedinţa de stabilire a viceprimarului.

Pentru noul mandat, Dorel Vancea îşi doreşte să crească nivelul de trai din comună, iar pentru asta are mai multe proiecte în faza de implementare, dar şi proiecte care se află în derulare.

Un amplu proiect pe PNDL 1 ce viza asfaltarea a 13 km de drumuri din comună este în impas momentan din cauza unor neînţelegeri cu constructorul, neînţelegeri care dacă nu existau, proiectul putea fi finalizat, dar primarul speră că lucrurile se vor rezolva şi proiectul va putea fi finalizat.

Un alt proiect important care se află în derulare este cel de reabilitare a sistemului de colectare a apelor pluviale pe străzi, proiect finanţat parţial de fonduri europene obţinute prin GAL Valea Someşului, suma de investiţii fiind completată  cu bani de la bugetul local.

Proiectul presupune şanţuri betonate, amenajare podeţe şi rigole carosabile pe o distanţă de 4,5 km din Băbeni şi Ciocmani. Termenul de finalizare al lucrărilor fiind în luna iunie 2021. Pentru noul mandat, Dorel Vancea îşi propune şi alimentarea cu apă în localitatea Cliţ, proiect în parteneriat cu Compania de Apă, dar şi modernizarea iluminatului public, becurile clasice urmând a fi înlocuite cu becuri pe LED.

Însă, cel mai important proiect pentru mandatul 2020 – 2024 este înfiinţarea unei reţele de gaz metan. Pentru acest proiect, comuna Băbeni face parte dintr-o Asociaţie alături de comunele Letca şi Lozna.

O altă investiţie importantă este un proiect de modernizare drumuri de interes local, aproape 6 km, proiect finanţat prin CNI, dar şi construirea unei capele în centrul comunal. La fel ca şi în campanie, Dorel Vancea îşi propune să facă treabă la nivelul comunei Băbeni şi să vorbească mai puţin.

Sursa: Sportul Sălăjean


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *