Tot mai multe unităţi şcolare din Sălaj trec în scenariul ROŞU. Află care sunt acestea

octombrie 16, 2020by Mircea ARDELEAN0
scoala-online-1280x853.jpg
Nu mai puţin de 10 unităţi şcolare din Sălaj îşi suspendă activităţile “faţă în faţă” şi trec în scenariul ROŞU. Sunt şi veşti bune pentru două unităţi de învăţământ, respectiv pentru Liceul Tehnologic Cserey Goga din Crasna şi grădiniţa cu program normal din Păuşa, care trec pe scenariul de funcţionare verde, cu participarea zilnică a elevilor şi preşcolarilor

În urma ședinței extraordinare a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj desfășurată, în data de 15 octombrie 2020, sub coordonarea prefectului județului Sălaj, Marcel Virgil Țurcaș, au fost adoptate următoarele:

♦ (1) Se aprobă suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online, pentru toţi elevii din cadrul Şcolii Gimnaziale Corneliu Coposu Zalău.
(2) Şcoala Gimnazială Corneliu Coposu Zalău trece pe scenariul de funcţionare 3 (ROŞU), cu participarea tuturor elevilor la lecţii online.

♦ (1) Se aprobă suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online, pentru toţi elevii din cadrul Şcolii Gimnaziale Horea Cizer.
   (2) Şcoala Gimnazială Horea Cizer trece pe scenariul de funcţionare 3 (ROŞU), cu participarea tuturor elevilor la lecţii online.

♦ (1) Se aprobă suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online, pentru toţi preşcolari din cadrul Grădiniţei Creştine David Zalău.
   (2) Grădiniţa Creştină David Zalău trece pe scenariul de funcţionare 3 (ROŞU), cu participarea tuturor preşcolarilor la activităţi/lecţii online.

♦  (1) Se aprobă suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online, pentru toţi preşcolari din cadrul Grădiniţei cu PP nr. 12 Zalău şi Grădiniţei cu PN nr. 13 Zalău.
    (2) Grădiniţa cu PP nr. 12 Zalău şi Grădiniţa cu PN nr. 13 Zalău trec pe scenariul de funcţionare 3 (ROŞU), cu participarea tuturor preşcolarilor la activităţi online.

♦ (1) Se aprobă suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online, pentru toţi preşcolari/elevii din cadrul următoarelor unităţi de învăţământ: Grădiniţa cu PN Sâmnihaiu Almaşului, Grădiniţa cu PN Sântă Măria, Grădiniţa cu PN Bercea, Şcoala Primară Sântă Măria, Şcoala Primară Bercea, Şcoala Gimnazială nr. 1 Sâmnihaiu Almaşului, judeţul Sălaj.(2) Grădiniţa cu PN Sâmnihaiu Almaşului, Grădiniţa cu PN Sântă Măria, Grădiniţa cu PN Bercea, Şcoala Primară Sântă Măria, Şcoala Primară Bercea, Şcoala Gimnazială nr. 1 Sâmnihaiu Almaşului, judeţul Sălaj, trec pe scenariul de funcţionare 3 (ROŞU), cu participarea tuturor preşcolarilor/elevilor la activităţi/lecţii online.

♦ (1) Se aprobă reluarea cursurilor şcolare care presupun prezenţa „faţă în faţă“, pentru elevi/preşcolari din cadrul Liceului Tehnologic Cserey Goga Crasna.
   (2) Liceul tehnologic Cserey Goga Crasna trece pe scenariul de funcţionare 1 (VERDE), cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecție.

♦ (1) Se aprobă reluarea cursurilor şcolare care presupun prezenţa „faţă în faţă“, pentru preşcolari din cadrul Grădiniţei cu PN Păuşa, comuna Românași
  (2) Grădiniţa cu PN Păuşa trece pe scenariul de funcţionare 1 (VERDE), cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecție.

♦  Suspendarea cursurilor/activităţilor unităţilor de învăţământ mai sus menţionate, se face pe o perioadă de 14 zile, conform propunerilor fiecărui Consiliu de Administraţie, propunere avizată de Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Publică.

La nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Sălaj în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește depășește valoarea de 3/1000 locuitori, toate unitățile de învățământ care nu au fost menționate în Hotărârile CJSU Sălaj anterioare, vor funcționa după scenariul 2 (GALBEN), până la scăderea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sub rata de 1,5/1000 locuitori, de regulă 7 zile consecutiv.

Prezenta hotărâre intră în vigoare în 24 de ore de la data aprobării de către CJSU Sălaj.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *