E OFICIAL! Cum arată componența Consiliului Județean Sălaj după noua alianță dintre UDMR și PNL

octombrie 12, 2020by Mircea ARDELEAN0
pnl-udmr.jpg
În cursul zilei de sâmbătă, liderii județeni ai celor două formațiuni politice au ajuns la un acord în ce privește formarea unei majorități la Consiliul Județean Sălaj. Urmează ca liberalii să poarte discuții și cu Alianța USR PLUS pentru ca majoritatea să fie cât mai solidă. Totodată, UMDR și PNL vor negocia majoritatea și la alte consilii locale din Sălaj!

După mai multe discuții în ce privește mult așteptatul protocol de colaborare în cadrul Consiliului Județean Sălaj, Lucian Bode și Senes Denes au bătut palma! Așadar, președintele PNL Sălaj și președintele UDMR Sălaj au concretizat discuțiile avute în ultimele zile între echipele de negociere ale celor două organizații.

Ca urmare, UDMR va sprijini PNL la Consiliul Județean Sălaj, acolo unde PSD Sălaj a condus în ultimii 16 ani. Prin această înțelegere, instituția publică condusă acum de Dinu Iancu Sălăjanu va putea implementa proiectele gândite de liberali.

Sigur, și maghiarii vor rămâne cu mai multe beneficii după această colaborare, prima mișcare urmând a fi numirea lui Szilágyi Róbert István în fotoliul de vicepreședinte, acolo unde acesta s-a aflat și în mandatul 2016 – 2020.

În perioada următoare, PNL și UDMR vor continua discuțiile pentru stabilirea majorității și în alte consilii locale din Sălaj!

Totodată, PNL va avea întâlniri și cu reprezentanții Alianției USR PLUS, pentru ca majoritatea în Consiliul Județean Sălaj să fie și mai solidă.

Negocieri aprinse au loc și la stabilirea Consiliului Local Zalău, acolo unde PSD-ul are mare nevoie de UDMR pentru realizarea majorității.

 


Comunicat de presă

Proiectele președintelui ales al Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, vor fi sprijinite de o majoritate PNL – UDMR

Echipele de negociere ale PNL și UDMR au stabilit astăzi, 10 octombrie 2020, formarea unei majorități la nivelul Consiliului Județean Sălaj pentru a sprijini proiectele de dezvoltare pentru Sălaj.

Întâlnirile dintre reprezentanții celor două formațiuni vor continua și în perioada următoare, urmând a fi purtate discuții punctuale și pentru  unitățile administrativ teritoriale unde pot fi creionate majorități în urma unui parteneriat PNL – UDMR.

De asemenea, după definitivarea negocierilor cu UDMR, liderii PNL Sălaj vor avea întâlniri și cu consilierii județeni ai  USR – PLUS, partenerii PNL Sălaj din campania pentru alegerile locale, pentru a crea o majoritate cât mai solidă care să sprijine proiectele necesare pentru Sălaj și pentru sălăjeni”.

 

PNL Sălaj


Rezultatele finale după alegerile locale în 27 septembrie:

Consiliul Județean Sălaj – 30 de consilieri județeni:

PNL: 31.630 de voturi (32,47 %) – 11 consilieri

PSD: 27.159 de voturi (27,88 % %) – 10 consilieri

UDMR: 19.160 de voturi  (19,67 %) – 7 consilieri

Alianța USR PLUS: 6.851 de voturi (7,03 %) – 2 consilieri

PMP: 4.150 de voturi  (4,26 %)

ALDE: 2.428 de voturi (2,49 %)

PNȚCD: 1.905  de voturi (1,95 %)

Pro România: 1.897 de voturi (1,94 %)

PER: 1.328 de voturi (1,36 %)

AMT – EMSZ: 876 de voruei (0,89 %)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *