FOTO. Piaţa agroalimentară din localitatea Chieşd a fost inaugurată

septembrie 23, 2020by Mircea ARDELEAN0
collage-9.jpg
Evenimentul a avut loc duminică, în cadrul căruia s-au promovat produsele şi mâncarea tradiţională, care a fost degustată de către cei prezenţi. A avut loc şi o slujă de sfinţire a locaţiei, care a fost oficiată de preoţii ortodocşi din comună

O investiţie mai mică, dar extrem de utilă a fost demarată în acest an de către Primăria Comunei Chieşd. Este vorba de construcţia unei pieţe agro-alimentare în centrul comunal, lucrare ce recent a fost finalizată, iar duminică a fost şi inaugurată.

Evenimentul a fost deschis printr-o slujă de sfinţire a locaţiei, care a fost oficiată de către cei trei preoţi ortodocşi din comună, după care a avut loc o promovare a produselor şi a mâncării tradiţionale, care a putut fi degustată de către cei prezenţi.

Prezent la inaugurare, primarul Leontin Chiş a subliniat importanţa unei pieţe agroalimentare şi în centrul Chieşdului.

“Atât pentru producător, cât şi pentru cumpărător, este bine venită această piaţă agroalimentară, deoarece nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Sărmăşag, sau prin alte locuri, pentru a-şi  vinde sau procura unele produse.

Este o piaţă agroalimentară de o capacitate mai mică, dar este suficientă pentru comuna noastră. Considerăm că este o necesitate să ai într-un centru comunal de unde să îţi poţi cumpăra produse autohtone”, a spus primarul.

S-a stabilit ca ziua de piaţă să aibă loc  marţea,  când sunt aşteptaţi comercianţi cu diverse produse agricole şi nu numai, dar şi cumpărători.

Pentru această investiţie, Primăria a alocat 49.000 de lei. Piaţa a fost amplasată în centrul comunal, tocmai pentru a fi accesibilă pentru toţi locuitorii. Piaţa se va putea ţine chiar şi atunci când vremea va fi nefavorabilă, aceasta fiind acoperită în întregime.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *