Căminul Cultural din comuna Buciumi poartă numele cântăreţei Sava Negrean

septembrie 18, 2020by Stirile din Sălaj0
Sava-Negrean.jpg
În urma unei şedinţe în Consiliul Local, căminul cultural din centrul comunal va purta numele îndrăgitei artiste

Sava Negrean Brudaşcu nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară.

Noi ne mândrim că este din Sălaj, dar cu siguranţă că cel mai mult se mândresc cei care formează comunitatea din Buciumi, având în vedere că artista îşi are originile în comuna administrată de Ioan Eugen Lazăr.

De altfel, autorităţile locale din Buciumi au un respect deosebit pentru renumita interpretă, dovada acestui fapt fiind o propunere inedită într-o şedinţă a Consiliului Local, venită tocmai din partea primarului comunei.

Recent, în comună au fost finalizate lucrările la proiectul “Reabilitare şi modernizare cămin cultural şi sediu Primărie”, din localitatea Buciumi. Odată finalizate aceste lucrări, primarul Ioan Eugen Lazăr a avut iniţiativă şi a propus într-o şedinţă a Consiliului Local ca Sava Negrean Brudaşcu să poarte numele Căminului Cultural din Buciumi.

“A fost aprobată atribuirea denumirii de Cămin Cultural <Sava Negrean>, în semn de mare preţuire şi recunoştinţă pentru activitatea pe care o desfăşoară, pentru promovarea comunei noastre în ţară şi străinătate. Îi purtăm doamnei Sava Negrean un mare respect şi îi dorim multă sănătate”, spune primarul Ioan Eugen Lazăr.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *