FOTO. Capela din localitatea Plopiș prinde culoare

septembrie 17, 2020by Mircea ARDELEAN0
plopis-.jpg
Lucrările în cadrul acestui proiect au fost demarate în cursul acestui an şi au ca termen de finalizare luna iulie a anului viitor. Cu toate acestea, lucrările sunt în grafic şi ar putea fi finalizate mai repede. După ce au fost ridicaţi pereţii, în prezent se lucrează la acoperişul clădirii

Dacă în urmă cu câţiva ani, să existe o capelă în mediul rural era ceva de neimaginat, în prezent, această dorinţa a devenit o necesitate. Luând la cunoştiinţă noile cerinţe, primarul Nicolae Criste alături de echipa sa din Primăria Plopiş a demarat un proiect pentru construirea unei capele în centrul comunal.

Proiectul “Construire casă pentru servicii funerare cu spaţii tehnice aferente premergător ceremoniei funerare” a primit finanţare prin fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), valoarea totală eligibilă a proiectului fiind în valoare de 50.000 de euro.

Lucrările în cadrul acestui proiect au început în cursul lunii aprilie şi au ca termen de finalizare luna iulie a anului viitor. Totuşi, lucrările sunt în grafic, astfel că proiectul ar putea fi finalizat mult mai repede.

După ce a fost turnată fundaţia, capela a început să prindă contur odată cu ridicarea pereţilor. Următorul stadiu al lucrărilor va avea loc la acoperişul clădirii. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 50%.

“Acum se lucrează la acoperiş, urmează finisajele şi dotările interioare. Termenul de finalizare al lucrărilor este anul viitor în luna iulie, dar se preconizează că proiectul se va finaliza mai repede”, ne-a declarat primarul Nicolae Criste.

Odată finalizat acest proiect, capela va fi dată în folosinţă cultelor religioase din comună.

În comună se lucrează şi la alte proiecte importante, unul dintre acestea fiind cel de modernizare a drumurilor de interes local, proiect ce presupune asfaltarea a peste 30 km de străzi şi uliţe. Totodată, echipa din Primăria Plopiş îşi propune ca în comună să se înfiinţeze o reţea de apă şi de canalizare, cele două proiecte fiind în prezent în stadiul de licitaţie pentru desemnarea câştigătorului pentru execuţia lucrărilor.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *