Medicul Valer Mic, cetăţean de onoare al localităţii Ileanda, a trecut la cele sfinte

septembrie 7, 2020by Mircea ARDELEAN0
collage-4.jpg
Valer Mic, un medic specialist în Medicină generală îndrăgit de localnicii de pe Valea Someşului, s-a stins fulgerător din viaţă, în cursul zilei de azi, 7 septembrie 

Cine nu îl ştia pe doctorul Valer Mic pe Valea Someşului? Acesta şi-a început activitatea medicală acum mai bine de patru decenii. Undeva prin anul 1977, începea să profeseze, într-o perioadă grea, o perioadă în care se deplasa la pacienți cu o șaretă trasă de un cal.

De-a lungul anilor, medicul specialist în Medicină generală a tratat la Dispensarul uman din Ileanda mii şi mii de pacienţi, din comună, dar şi din comunele învecinate. Timp de 8 ani, a avut colaborări cu Primăria Comunei Ileanda și cu Spitalul Județean Sălaj.

A fost un doctor cu har, cu pasiune şi cu dedicare faţă de profesia sa, iar pentru aceasta a primit recunoştinţa locuitorilor din zonă, dar şi a autorităţilor locale. Astfel, în anul 2018, Primăria comunei Ileanda i-a acordat doctorului Valer Mic titlul de cetățean de onoare al localității. Festivitatea a avut loc la biserica din comuna Ileanda unde a primit o diplomă si o plachetă gravată de la primarul Cornel Lar.

”Ne cunoaștem de 30 de ani, a fost medicul copiilor mei. A fost un medic deosebit, loial și dedicat meseriei, dar și un om de valoare. Am colaborat pentru binele localnicilor timp de 8 ani de zile cu Valer Mic și Spitalul Județean Sălaj. În 7 decembrie 2018, pentru actele sale de bunătate și tot prestigiul adus comunei, a primit titlul de cetățean de onoare al localității. De azi va trata îngeri” spune primarul comunei Ileanda, Cornel Lar.

Anul acesta, in luna mai, colegii de la Radio România Actualități au fost în vizită pentru un interviu și totul a fost bine.

Azi elicopterul smurd a sosit la fața locului pentru ai acorda primul ajutor, dar din nefericire nu au mai putut face nimic.

Un cetăţean de onoare al comunei Ileanda s-a stins din viaţă lăsând în urma sa tristețe în sufletele localnicilor.

 

Vezi aici festivitatea din anul 2018, în care medicul Valer Mic a devenit cetățean de onoare al comunei!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *