FOTO. Comuna Șamșud a găzduit anul acesta întrunirea de creaţie artistică plastică

septembrie 2, 2020by Mircea ARDELEAN0
collage.jpg
Simpozionul de creaţie artistică plastică, la care au participat 12 ariști, a avut loc anul acesta în comuna Șamșud la Pensiunea Vânătorul

Creația artistică plasctică este un mod relaxant de a petrece timpul liber și de a exprima sentimente prin unduirea pensulei și a culorilor pe albul imaculat al pânzei.

Cum limita creației este nedefinită, ideile, stilul și imaginația se regăsesc în detaliile picturilor ce cuprind peisajele comunei.

Anul acesta simpozionul de creaţie artistică plastică s-a desfășurat în perioada 31 iulie – 7 august în localitatea Șamșud.

În cadrul acestui program de creație au participat 12 invitați , artişti plastici, pictori, graficieni. Aceștia au avut parte de diferite drumeții prin comună, discuții și au împărtășit idei.

Locul de poveste și gazdă în acest an a fost Pensiunea Vânătorul din localitatea Şamşud.

Programul simpozionului a cuprins activitatea zilnică de creaţie artistică, excursii de documentare în regiunea Şamşud, dezbateri pe diferite teme sub forma unor mese rotunde, discuţii libere, vizionarea portofoliilor de artist al participanţilor (proiecţii foto-video)

Pe parcursul simpozionului s-au realizat circa 50 de lucrări de artă, din care majoritatea pictură în ulei, totodată acrilic şi pastel.


Artiştii care au participat au desemnat câte o lucrare pe care urmează să o doneze Consiliului Local Şamşud, respectiv CCAJS, procedură ce se va finaliza până la sfârşitul anului curent.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *