Gest nobil. Daruri de şcoală pentru copiii din Centrul de Plasament Jibou

august 26, 2020by Mircea ARDELEAN0
118372022_2750386938541286_6788869781125767105_n.jpg
Vlad Paşcalău, împreună cu Luana Burlacu şi Rescue 4×4 Cluj au desfăşurat acţiunea, prin care copiii nevoiaşi au primit ghiozdane echipate cu tot ce au nevoie copiii, pe categorii de vârstă. Nu mai puţin de 45 de ghiozdane au ajuns astfel la tinerii din Centrul de Plasament Jibou

Multă lume acuză generaţia tânără că nu se implică, că e mult prea comodă şi că este delăsătoare, dar vă spun sigur că nu este aşa. Noi românii, avem tendinţa şi ne place tot timpul să generalizăm când nu este cazul.

Există tineri devotaţi şi cărora le face plăcere să facă bine, fără să aibă vreo pretenţie în schimb.

Sunt oameni faini şi astăzi vă prezentăm exemplul unui proiect denumit Jurnal de Tineri, proiect ce a luat start la iniţiativa Luanei Burlacu, o tânără în vârstă de 29 de ani din Cluj-Napoca care face voluntariat de 8 ani de zile.

Acest proiect a creat o comunitate care s-a extins până la Jibou, acolo unde omul de legătură este Vlad Paşcalău. Cunoscut în judeţ ca fotbalist cu experienţă în Liga a II-a, nivel la care a evoluat pentru FC Silvania, Vlad evoluează în prezent la Rapid Jibou, dar se implică activ şi în acte de caritate, astfel că s-a pliat perfect pentru proiectul Luanei Burlacu, între cei doi fiind o strânsă legătură de care se leagă mai multe acte caritabile în oraşul Jibou.Jurnal de Tineri îşi propune ca în fiecare an să pregătească copiii pentru noul an şcolar, iar în aceste sens, pentru al cincilea an consecutiv, copiii nevoiaşi au primit câte un ghiozdan cu tot ce au nevoie.

“Anul acesta a fost un proiect mai amplu şi am pregătit peste 215 ghiozdane care se vor îndrepta către copiii din Gherla, Cluj, Baciu, Beclean sau Jibou”, ne-a spus Luana.

Pentru Jibou, Jurnal de Tineri a trimis 45 de ghiozdane pentru copiii din Centrul de Plasament, toate fiind echipate cu tot ce au nevoie copiii, pe categorie de vârstă, de la caiete tip specifice, la creioane colorate.

Vlad Paşcalău a coordonat acţiunea de la Jibou, pachetele fiind aduse de băieţii de la Rescue 4×4 Cluj. Totul s-a desfăşurat în siguranţă, iar cadourile primite au stârnit bucurie şi zâmbete copiilor de la Centrul din Jibou.

În acelaşi timp, Luana se ocupa de livrarea ghiozdanelor în zona Cluj şi Baciu, alături de motocicliştii de la RebelRiders RC. Chiar dacă este doar al doilea an de când Jurnal de Tineri este alături de copiii nevoiaşi din Jibou, în tot acest timp s-au derulat mai multe acţiuni prin care copiii au primit pijamale, peste 200 de litri de lapte, pachete de 1 iunie, produse de igienă, cărţi şi multe altele.

Cei de la Jurnal de Tineri anunţă că aceste proiecte vor continua şi pe viitor, Luana ţinând să-l felicite şi pe Vlad Paşcalău, un om cu inima mare care se implică pentru ajutarea celor nevoiaşi din comunitate.

Să amintim că tot prin colaborare cu Luana Burlacu, Vlad Paşcalău, împreună cu mai mulţi tineri din Jibou au distribuit mâncare, lactate, făină şi produse alimentare celor nevoiaşi în timpul pandemiei.

“În continuare, promitem să rămânem alături de copiii de la Jibou şi să-i susţinem cu tot ce se poate. Îl felicităm şi noi pe Vlad pentru implicare. Am înţeles că este şi antrenor la Rapid Jibou pentru câţiva copii de la centru. Consider că nu mai trebuie să facem bine în linişte şi cred în puterea exemplului pentru că doar aşa reuşim”.

Luana Burlacu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *