Sălajul nu are cazuri noi de coronavirus

august 17, 2020by Stirile din Sălaj0
corona.jpg

Astăzi, 17.08.2020, ora 13.00, la nivelul județului Sălaj se înregistrează un număr de 182 persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore nu au fost diagnosticate persoane cu Covid – 19 și nu s-au externat persoane.

Din totalul celor 352 pacienți internați în municipiul Zalău, 61 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 14 pacienți sunt internați, având simptomatologie respiratorie, sugerând o posibilă infecție Sars-Cov-2 și 277 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).
Din cei 61 pacienți diagnosticați Covid- 19, 51 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 8 forme ușoare, doi bolnavi sunt internați în secția ATI.

În orașul Șimleu Silvaniei sunt internați 51 de pacienți, din care 5 sunt suspecți cu patologie respiratorie sugerând infecție cu Sars-Cov 2 și doi pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19 – formă ușoară.

La data prezentului comunicat, în județul Sălaj se află în carantină 1009 persoane.
Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 61 unități administrativ teritoriale 42 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 4 au sub cinci cazuri în evoluție, un UAT are sub zece cazuri în evoluție iar două au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat, în județul Sălaj sunt 63 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *