Caravana teatrală Cultură’n Șură revine în satele sălăjene

august 12, 2020by Stirile din Sălaj0
foto-bocsa-2019-1280x962.jpg

Și în acest an 5 localități din județul Sălaj sunt înscrise pe harta culturală a proiectului care își are rădăcinile chiar pe aceste meleaguri. Reprezentațiile din 7, 8 și 9 august din satele Bobota, Nadiș și Domnin, unde au participat în medie circa 120 de spectatori sunt urmate de alte două spectacole în Bocșa și Ortelec, în datele de 14 și 15 august.

Programul „Teatru pe uliță” include un atelier de jocuri teatrale pentru copii și o reprezentație pentru publicul larg cu spectacolul „Experimentul”, în regia lui Victor Olăhuț după texte de Ion Băieșu și alți autori contemporani. Spectacolului i-a fost decernat premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” din Baia Mare, în anul 2017.

 

Intrarea este gratuită, iar participanții la evenimente sunt rugați să poarte mască de protecție și să respecte regulile de distanțare socială.

 

Teatrul pe timp de vară a devenit o constantă în viața locuitorilor din județul Sălaj, un județ care nu are, din păcate, un teatru de stat. Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, prin managerul său, Daniel Săuca, este un susținător constant al proiectului care a pornit în anul 2013 din comuna Hida.

 

Spectacolul „Experimentul”, în regia lui Victor Olăhuț, este o comedie plină de vervă care urmărește relația de prietenie surprinzătoare care se înfiripă  între un magistrat și hoțul care i-a călcat pragul, sub excesiv de atenta supraveghere a femeii de serviciu. Din distribuție fac parte actorii Marin Grigore, angajat al Teatrului Mic din București, cunoscut pentru rolurile sale din film și televiziune; Iulian Gliță, actor și profesor coordonator de ateliere de teatru în numeroase proiecte; actrița Florentina Năstase, dublu nominalizată drept cea mai bună actriță pentru rolurile sale din teatru și film.

 

Atelierul de teatru pentru copii are ca scop dezvoltarea memoriei, a spontaneității, a imaginației și a lucrului în echipă prin intermediul jocului, oferind totodată și câteva sfaturi practice pentru conduita în timpul spectacolului de teatru. Atelierele vor fi susținute de actrița Ana Turos. Echipa proiectului este completată de dramaturgul Flavius Lucăcel.

 

Urmăriți caravana Cultură’n Șură pe site-ul www.culturansura.ro sau pe pagina de socializare facebook.com/culturansura.

 

„Cultură’n Șură” este o organizație non-guvernamentală creată la inițiativa regizorului Victor Olăhuț al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la cultură, cu scopul de a diminua diferențele de acest tip dintre comunitățile urbane și cele rurale.

 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

Parteneri:  Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Tur Cento Trans, Primăriile comunelor Bobota, Bocșa, Someș-Odorhei, Cehu Silvaniei, Ortelec, Asociația de Dezvoltare Comunitară Ortelec-Zalău

Partener media: Spotmedia.ro

 

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *