Campionatul masculin de volei din Divizia A1 începe în octombrie

august 10, 2020by Cristian MOLDOVAN0
divizia-a1.jpg
Primul eşalon voleibalistic la masculin va avea 11 echipe la start, între care se află şi SCM Zalău. Campionatul va începe abia pe 17 octombrie, iar peste două săptămâni, Federaţia urmează să decidă şi modalitatea de desfăşurare a campionatului

Voleiul românesc a intrat într-o pauză forţată, încă din luna martie, pe fondul pandemiei de coronavirus. Federaţia Română de Volei a fost prima care a îngheţat toate competiţiile, astfel că sportivii au intrat în vacanţă şi deja sunt 5 luni de zile fără meciuri de volei. Pauza forţată va mai continua două luni şi jumătate, noul sezon urmând să înceapă doar la mijlocul lunii octombrie.

În cadrul şedinţei Consiliului Director de săptămâna trecută,  Federaţia Română de Volei a decis data la care va începe Divizia A1, prima etapă fiind programată pe 17 octombrie, atât la masculin, cât şi la feminin.

Până atunci, pe 18 august, Federaţia Română de Volei va stabili modalitatea de desfăşurare a campionatului, cât şi ordinea disputării jocurilor. Sunt trei propuneri pentru disputarea primului eşalon. Prima este cea utilizată în ultimii ani, cu sezon regulat în care fiecare joacă împotriva fiecăruia (tur-retur), după care se face un mini-campionat al locurilor 1 – 6 şi un altul al locurilor 7 – 12.

A doua variantă prevede tot un sezon regulat, ca şi prima, urmat apoi de meciuri în sistem campionat între ocupantele locurilor 1 – 4, 5 – 8 sau 9 – 12.

A treia variantă este una clasică, cu meciuri tur – retur. Această variantă ar fi mai uşor de dus la capăt, în cazul în care coronavirusul va da peste cap programul, având în vedere că sunt mai puţine meciuri de disputat şi rămân mai multe date libere de programat eventualele jocuri restanţe.

Steaua Bucureşti, Ştiinţa Bucureşti şi SCM Zalău, noutăţile din prima ligă

Până pe 24 iulie, echipele ce au dorit să se înscrie în competiţiile organizate de FRV în sezonul 2020 – 2021 au putut depune cererile de înscriere. Cum în Divizia A1 au fost locuri libere, Federaţia a invitat echipele din liga secundă să se înscrie, dar până la urmă doar Steaua Bucureşti şi Ştiinţa Bucureşti au  răspuns pozitiv şi vor face pasul în prima ligă. Tot în prima ligă ajunge şi SCM Zalău, invitată de altfel de FRV.

În campionatul 2020 – 2021 vor fi 11 echipe la start, însă în Consiliul Director s-a stabilit să mai poată fi înscris încă o echipă până la startul competiţiei.

Arcada Galaţi, Dinamo Bucureşti, SCMU Craiova, Unirea Dej, SCM Zalău, CSU Vest Timişoara, CSM Câmpia Turzii, “U” Cluj, Steaua Bucureşti, Explorări Baia Mare şi Ştiinţa Bucureşti sunt cele 11 formaţii care vor participa în campionatul următor al Diviziei A1.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *