Sportul Şimleu, la un pas distanţă de Liga a III-a

2.jpg
Gruparea de sub Măgură joacă duminică cu Progresul Şomcuta Mare, pentru un loc în Liga a III-a. Partida are loc la Satu Mare, unde
Sportul Şimleu
speră la un rezultat pozitiv prin care să readucă oraşul de sub Măgură  într-o ligă superioară după 10 ani

Anul 2010 a fost ultimul în care la Şimleu s-a putut vorbi de  fotbal în ligile superioare. A fost o mândrie pentru tot judeţul când Silvania reprezenta cu cinste Sălajului în Liga a II-a, iar sub Măgură au venit echipe cu nume din fotbalul românesc.

Acele vremuri de glorie au apus, iar FC Silvania s-a desfiinţat din cauza problemelor financiare, astfel că timp de 10 ani la Şimleu nu a mai existat fotbal într-o ligă superioară.

A reapărut Sportul Şimleu, care în 2014 a fost campioana Sălajului şi a fost la un pas de a promova în Liga a III-a, însă a pierdut dramatic barajul cu CSC Sânmartin.

După 6 ani distanţă, Sportul Şimleu reprezintă din nou Sălajul la un baraj pentru Liga a III-a şi de data aceasta speră să obţină un rezultat pozitiv prin care să readucă oraşul de sub Măgură în  lumea bună a fotbalului românesc.

Desemnată de către AJF Sălaj să meargă la barajul pentru Liga a III-a, Sportul Şimleu are o şansă bună de a promova, având de înfruntat un singur adversar, dintr-un campionat accesibil.

Este vorba de Progresul Şomcuta Mare, care a câştigat Liga a IV-a Maramureş după o finală cu CSM Sighetu Marmaţiei, de care a dispus la loviturile de departajare.

Acest joc a avut loc în urmă cu două săptămâni, iar maramureşenii au un uşor avantaj prin faptul că au disputat un meci oficial de 120 de minute, faţă de Sportul Şimleu care nu a mai jucat un joc oficial din luna martie.

Dacă oraşul Şimleu poate reveni într-o ligă superioară după 10 ani distanţă, oraşelul din Maramureş – Şomcuta Mare – nu a mai avut echipă într-o ligă superioară de aproape 20 de ani.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *