Primăria Valcău investeşte şi în educaţie. Şi reabilitează şi şcoala primară din Subcetate

august 5, 2020by Cristian MOLDOVAN0
scoala-susetate1.jpg
Într-o comună în care învaţă nu mai puţin de 450 de elevi şi în care există rezultate bune şi foarte bune, administraţia locală oferă toată susţinerea pentru ca procesul didactic să se poată desfăşura în cele mai normale condiţii. Ca urmare, primarul Ioan Roşan a făcut demersurile, pentru ca şi Şcoala Primară din satul Subcetate să fie reabilitată

La Valcău de Jos, educaţia este unul dintre pilonii de susţinere a societăţii. Deşi se află la peste 50 de kilometri de municipiul Zalău, comună se poate mândri cu rezultate bune. În toate satele din comună se pune mare accent pe învăţătură. Rezultatele elevilor sunt o dovadă a implicării cadrelor didactice, dar şi a autorităţilor locale care se străduiesc să ofere cele mai bune condiţii elevilor şi profesorilor.

Şi în acest an, comuna se poate mândri cu elevi cu rezultate excelente, precum Paula Rad – eleva din Preoteasa, care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională

Trebuie menţionat faptul că la şcolile din comună învaţă peste 450 de elevi la cele trei şcoli gimnaziale din centrul de comună, Valcău de Sus şi Preoteasa, precum şi la şcoala primară din Subcetate.

Autorităţile locale investesc în sistemul educaţional, mai ales că şi rezultatele elevilor la concursurile şi olimpiadele judeţene sau naţionale sunt foarte bune.

Tocmai de aceea se face tot posibilul pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru a-şi dezvolta aptitudinile şi de aceea reabilitarea şcolilor din comună reprezintă o prioritate. În acest sens, primarul Ioan Roşan lucrează la diferite proiecte pentru care speră să obţină finanţare, iar unul dintre acestea este reabilitarea şi modernizarea şcolii din localitatea Subcetate. Aici există o şcoală generală cu clasele I – IV, dar şi grădiniţia care funcţionează în aceeaşi clădire situată în centrul localităţii.

În anul 2019, Primăria a făcut demersurile pentru dezmembrarea şi întăbularea terenului pe care se află construcţia, după care s-a realizat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea clădirii.

Proiectul prevede execuţia unor lucrări de hiroizolaţie şi termoizolaţie a clădiri, precum şi schimbarea acoperişului. Se va lucra şi la partea de tencuieli, zugrăveli, reţea electrică, iar şcoala va fi dotată şi cu mobilier nou. Proiectul a fost depus la CNI pentru finanţare pe componenta “Unităţi şi instituţii de învăţământ de stat, unde a fost selectată pentru finanţare.

“În perioada următoare va trebui făcut proiectul tehnic de unde vom vedea valoarea investiţiei şi licitaţia pentru execuţia lucrărilor. Chiar dacă este o şcoală dintr-o localitate mai izolată din punct de vedere georgrafic, consider că trebuie să oferim condiţii optime pentru a se desfăşura orele de curs”.

 Ioan Roşan – primarul comunei Valcău de Jos

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *