Victoria lui Mihai Viteazul de la Guruslău, aniversată și în perioadă de pandemie

august 4, 2020by Cristian MOLDOVAN0
guruslau-3.jpg
Cei 419 ani scurşi de la ultima victorie a lui Mihai Viteazu au fost marcaţi duminică, prin depunere de jerbe la monumentul din Guruslău. La eveniment a fost prezent primarul comunei Hereclean, Dobrai Francisc, alături de reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean Sălaj, MApN, ai fundaţiei “Mihai Viteazul”, dar şi europarlamentarul Cristian Terheş

 

Împlinirea a 419 ani de la ultima victorie a oştilor conduse de domnitorul Mihai Viteazul împotriva armatelor lui Sigismund Bathory a constituit, şi în acest an, prilej de sărbătoare la Guruslău.

Manifestările au avut loc, duminică, 2 august, la monumentul de la Guruslău unde au avut loc depuneri de jerbe.

La eveniment au participat primarul comunei Hereclean, Dobrai Francisc, europarlamentarul Cristian Terheş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj Sergiu Panie, subprefectul Romeo Sârca, reprezentanţii Fundaţiei “Mihai Viteazul” Guruslău, dar şi reprezentanţi ai MApN.

Ani la rând, Primăria Hereclean a organizat o adevărată serbare la monumentul din Guruslău, cu un program artistic pentru toate vârstele, însă de data aceasta, restricţiile impuse de autorităţi au împiedicat organizarea unui astfel de eveniment.

“Am marcat acest moment important din istorie prin depunere de jerbe. Sigur, ani la rând s-a organizat o serbare la monument, dar acest lucru nu a fost permis şi acum din cauza acestei pandemii şi a restricţiilor care sunt în vigoare”, a spus Dobrai Francisc, primarul comunei Hereclean.

 

“Victoria primului unificator al celor trei principate române – Mihai Viteazul – trebuie să rămână mereu vie în memoria şi conştiinţa noastră, ca popor. Noi, generaţia de astăzi, avem obligaţia morală să aducem omagiu marii personalităţi a istoriei românilor aşa cum şi excepţionalul sculptor Victor Gaga a reuşit prin ridicarea acestui frumos monument”, a transmis Sergiu Panie, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *