Cămine culturale moderne în comuna Cizer

caminul-cultural-cizer.jpg
Administraţia locală a reuşit reabilitarea şi modernizarea căminului cultural din Cizer şi în prezent se lucrează pentru reabilitare şi modernizare şi la căminul cultural din Pria. Totodată, după finalizarea modernizării şcolii din Plesca, aceasta îşi va schimba utilitatea şi va deveni cămin cultural, mai ales că toţi elevii din comună învaţă la şcoala din centrul comunal

 

În comuna Cizer sunt deschise mai multe şantiere la diverse lucrări menite să sporească nivelul de trai din comună.

Se lucrează la asfaltarea drumurilor, la extinderea reţelei de apă din comună, precum şi la construirea unei săli de sport în centrul comunal.

Totodată, viaţa la ţară presupune mult efort mai ales la munca câmpului, iar oamenii au deseori nevoia de a se delecta la diferite evenimente menite să-i “deconecteze” de la rutina zilnică.

Însă, pentru a putea organiza astfel de evenimente la ţară, este nevoie să ai şi un spaţiu adecvat.

Căminul cultural de la Cizer, o „bijuterie”

Primăria Cizer a căutat finanţare pentru proiecte de reabilitare şi modernizarea a căminelor culturale din comună.

Astfel, administraţia locală a reuşit să obţină finanţare din fonduri europene pentru modernizarea Căminului Cultural din Cizer. A fost depus un proiect care a primit finanţare în valoare de 850.000 de lei, investiţia fiind finalizată chiar în această primăvară.

Căminul este unul modern, pregătit să găzduiască tot felul de evenimente, de la nunţi şi botezuri, până la evenimente culturale.

La Pria căminul se reabilitează cu bani europeni

Primăria Cizer a obţinut tot prin fonduri europene – AFIR – o finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea căminului cultural din Pria.

Totuşi, în acest caz, lucrările au întârziat puţin, deoarece a fost nevoie de suplimentarea bugetului de investiţie cu bani de la bugetul local.

Totuşi, până la urmă s-a deschis şi acest şantier, iar lucrările sunt într-un stadiu destul de avansat.

Astfel, lucrările la căminul cultural din Pria s-au finalizat în proporţie de 70%, iar administraţia locală este încrezătoare că se vor termina în luna octombrie.

Şcoala din Plesca devine cămin cultural

Un alt proiect finalizat recent în comuna Cizer este şi cel de reabilitare şi modernizare a clădirii şcolii din Plesca.

Această lucrare s-a realizat cu bani de la bugetul local şi se ridică la suma de 104.717 lei, fiind finalizată în toamna lui 2019.

Totuşi, în comună, toţi elevii învaţă la Şcoala Gimnazială “Horea” din Cizer, astfel că clădirea şcolii din Plesca va avea o altă utilitate.

Având în vedere că la Plesca nu există cămin cultural, clădirea şcolii urmează să îndeplinească această “funcţie”, dacă putem spune aşa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *