Propunere de trimitere în judecată pentru mai mulţi sălăjeni acuzaţi de evaziune fiscală

mascati12.jpg
Peste 700 de facturi fiscale fictive a fost „opera” a 11 persoane din judeţele Bihor şi Sălaj, care timp de patru ani ar fi săvârşit o evaziune fiscală în valoare de 3.000.248 de lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările faţă de şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani, din judeţele Bihor şi Sălaj şi cinci femei cu vârste cuprinse între 38 şi 51 de ani, toate din judeţul Bihor.

Cu toţii, sunt bănuiţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi faţă de o femeie de 51 de ani, din comuna Aştileu (judeţul Bihor), bănuită de comiterea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

În urma cercărilor efectuate, cei şase bărbaţi şi cele cinci femei sunt bănuiţi că au atestat în mod nereal operațiuni de vânzare de piese auto către societățile administrate de aceştia.

Astfel, în perioada  2012 – 2016, cele 11 persoane – în calitate de administratori de drept ai unor societăţi comerciale cu sediul în judeţul Bihor – ar fi înregistrat în evidențele contabile ale firmelor 705 facturi fiscale fictive, în valoare de 3.000.248 de lei, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, în mod repetat.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 876.067 de lei (din care 585.386 lei reprezintă TVA și 290.681 lei reprezintă impozit pe profit) şi a fost recuperat integral de poliţişti, prin plata directă de către cele 11 persoane a sumei de 836.880 lei, iar diferența prin aplicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile deţinute de aceştia.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor 12 persoane.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *