Două investiţii importante din fonduri europene se finalizează în comuna Năpradea!

napradea-site-.jpg
Capela din centrul comunal, dar şi căminul cultural din Someş-Guruslău, vor putea fi date în folosinţă în perioada următoare. În proporţie de peste 90% lucrările s-au finalizat, urmând ca până luna viitoare cele două şantiere să se încheie, astfel încât să poată avea loc recepţia

 

În comuna Năpradea există un adevărat şantier, fiind demarate încă de anul trecut o serie de lucrări importante pentru comunitate.

Administraţia locală a atras fonduri guvernamentale, dar şi fonduri europene pentru dezvoltare, iar toate lucrările sunt în grafic.

Două investiţii din fonduri europene se finalizează chiar în luna iulie. Este vorba de căminul cultural din Someş-Guruslău, dar şi capela din centrul comunal.

În proporţie de peste 90% aceste investiţii sunt terminate, astfel că până la final de iulie, cele două şantiere se vor încheia, urmând ca mai apoi să se facă recepţia, astfel încât cele două clădiri să poată fi date în folosinţă.

Capela din Năpradea se realizează din fonduri europene, prin GAL, pentru care s-a primit o finanţare de 50.000 de euro, dar la această lucrare a contribuit şi Primăria cu o cofinanţare de aproximativ 20.000 de euro.

Valoarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dotare a căminului cultural din Someş-Guruslău este de 288.000 de euro.

Căminul din această localitate  a rămas ultimul din comună ce a trebuit reabilitat. În urmă cu un an, clădirea era o ruină, dar acum are o altă faţă.

La fel ca şi alte investiţii derulate în ultimii ani în comuna de pe Valea Someşului, căminul cultural şi capela vor fi finalizate şi vor intra în folosinţă în perioada viitoare.

La Năpradea se lucrează şi la alte proiecte de investiţii, despre care vom vorbi în perioada următoare.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *