Jibouani, puteţi ieşi la mişcare. Primăria a finalizat un superb loc de recreere

iulie 10, 2020by Cristian MOLDOVAN0
107454177_2389498738014373_560423112352708525_o-1.jpg
Printr-un proiect cu finanţare de la bugetul local, terenul aflat în paragină de pe strada Castanilor are acum o altă destinaţie. Astfel, jibouanii, dar nu numai, se pot bucura de un teren de tenis, pistă de alergat sau aparate de fitness, fiind un loc ideal pentru mişcare

Oraşul Jibou continuă dezvoltarea. Deşi este un orăşel micuţ, administraţia condusă de Dan Ghiurco îl transformă într-unul modern şi primitor. Pentru anul 2020, pe lista de investiţii se află peste 30 de proiecte în valoare de peste 34 de milioane de euro.

Actuala administraţie a Jiboului şi-a propus ca oraşul să prindă culoare şi să devină un oraş curat, în care lumea să poată ieşi la mişcare şi să se recreeze. În acest sens, primarul Dan Ghiurco şi-a propus să amenajeze în fiecare cartier de blocuri câte un spaţiu de joacă şi de recreere.

Una dintre investiţii a fost finalizată cu succes. Astfel, terenul viran din strada Castanilor, dintre blocurile de locuinţe şi calea ferată, un loc de depozitare a gunoaielor, deşeurilor din construţii şi unul plin de spini, acum are o altă destinaţie.

Dintr-un loc pustiu, Primăria Jibou a reuşit printr-un proiect finanţat din bugetul local să amenajeze un teren de tenis de câmp, a unui teren de joacă pentru copii, a unui spaţiu de fitness şi a unei piste de alergare cu suprafaţă din cauciuc turnat.

Spaţiile verzi sunt prevăzute cu sistem de irigare prin aspersie, iar suprafaţa totală amenajată este de aproximativ 3.700 de mp, fiind iluminată cu leduri.

„Obiectivul nostru este de a amenaja în fiecare cartier de blocuri, spaţii de recreere şi de sport. Prin reamenajarea acestor zone, se creează un loc de petrecere a timpului liber, destinat tuturor categoriilor de vârstă”, spune primarul Dan Ghiurco.

Pe lista de investiţii a Primăriei Jibou pentru anul 2020 se află şi construirea unui bazin de înot didactic, precum şi a unei săli de sport moderne ce va beneficia de o tribună cu 180 de locuri.

Reamintim faptul că în oraş au fost modernizate recent şi parcurile, precum şi Stadionul „Rapid”, astfel că jibouanii, dar nu numai, au opţiuni unde pot să facă mişcare, fiindcă ştim cu toţii că mişcarea înseamnă sănătate, mai ales într-o lume în care tehnologia ne acaparează din ce în ce mai mult…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *