Iulie “fierbinte”: Sportul Şimleu şi Rapid Jibou se pot întâlni de 3 ori în doar două săptămâni!

iunie 28, 2020by Ionut COSTINAS0
simleu8.jpg
Pe lângă meciurile din finala campionatului, programate pe 19 şi 26 iulie, cele două fruntaşe din Liga a IV-a se pot întâlni şi în finala Cupei, programată pe 11 iulie. Pentru asta, Rapid Jibou trebui să treacă în semifinale de Agronova Dragu, iar Sportul Şimleu de Dumbrava Gîlgău

Aşa cum era de aşteptat, campionatul Ligii a IV-a a fost îngheţat, decizia fiind luată în Comitetul Executiv al AJF Sălaj. În şedinţa de vinerea trecută s-a decis şi modalitatea de desemnarea a campioanei judeţului, iar varianta vehiculată în ultimele săptămânii a fost pusă şi în practică.

Astfel, câştigătoarea Ligii a IV-a se va decide după o finală în “dublă” manşă, între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou, primele două clasate, care în momemtul suspendării campionatului se aflau la egalitate de puncte.

S-au stabilit şi datele de disputare a celor două meciuri, turul fiind programat la Jibou, pe 19 iulie, iar returul la Şimleu, pe 26 iulie, ambele meciuri fiind programate de la ora 18.00.

“La nivelul Ligii a 4-a,campioana județului Sălaj se va desemna în urma unui joc de baraj tur-retur, între primele doua echipe din clasament,Sportul Șimleu Silvaniei  și Rapid Jibou. Jocurile se vor desfășura în data de 19.07.2020 (Jibou) și 26.07.2020 (Simleu Silvaniei) de la ora 18:00. Celelalte jocuri de la acest nivel se anulează”, se arată în comunicatul celor de la AJF Sălaj.

Sportul Şimleu şi Rapid Jibou se pot întâlni de trei ori în doar două săptămâni. Cele două rivale sunt angrenate şi în Cupa României, competiţie care nu a fost îngheţată şi continuă cu semifinalele programate pe 5 iulie. Rapid Jibou – Agronova Dragu şi Sportul Şimleu – Dumbrava Gîlgău sunt cele două meciuri programate în semifinale, astfel că Rapid Jibou şi Sportul Şimleu sunt favorite să acceadă în finala programată pe data de 11 iulie.

Dacă vor câştiga meciurile din semifinale, Sportul Şimleu şi Rapid Jibou se vor înfrunta prima dată în finala Cupei, apoi în finala campionatului.

  Declarația lui George Zima – antrenorul de la Sportul Şimleu

Rapid Jibou nu are obiecţii în ce priveşte disputarea jocurilor şi nu pare deranjată că ar putea juca mai întâi cu Sportul Şimleu în finala Cupei, înainte de finala campionatului.

“Este bine că vom mai avea meciuri oficiale înainte de finala din campionat. Meciurile din Cupă ne vor ajuta să ne intrăm în ritm. A fost greu de luat o decizie şi chiar nu m-aş pune în pielea celor de la AJF Sălaj. Ei ştiu cel mai bine cum au gestionat această situaţie, pentru a mulţumi pe toată lumea. Noi ne conformăm”, a spus Emil Ionaş.

VEZI ce zice AJF Sălaj despre finalul de sezon din Liga a IV-a.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *