Povestea unui elev de ZECE, care a adus în Sălaj medalia de AUR de la Olimpiada de Istorie

george-nicula-1280x773.jpg

Patru ani la rând, tânărul a reprezentat cu cinste Sălajul la Olimpiada Naţională de Istorie, aducând în judeţ mereu câte un premiu – de la menţiune până la premiul I. Acesta s-a implicat activ şi în Clubul Sportiv “Alegria” Zalău, fiind arbitru şi antrenor de dans

 

George Nicola are 21 de ani şi este absolvent al Colegiului Național “Silvania” Zalău, promoția 2013-2017, iar în prezent este student al Facultății de Drept, Universitatea București, în anul al III-lea de studiu.

Tânărul zălăuan a fost şef de promoţie, a reuşit să aibă media 10 la Examenul de Bacalaureat, iar an de an, din 2013 până în 2017 a reprezentat Sălajul la Olimpiada Naţională de Istorie.

În clasa a IX-a a venit de la Baia Mare cu o menţiune, iar în clasa a X-a s-a întors de la Oradea cu un premiu al doilea. De la Brăila a venit în 2016 cu menţiune, iar un an mai târziu, în clasa a XII-a a adus medalia de aur, respectiv premiul întâi tocmai de la Buzău. Acesta a avut doi profesori de istorie extrem de valoroşi, pe Viorel Mărginean şi pe Corina Forţ.

 

S-a apucat să studieze istoria pentru că are o dorinţă de cunoaştere a trecutului.

“Referitor la domeniul istoriei, încă din copilărie am avut o dorință de cunoaștere a trecutului, manifestată deseori prin întrebări inocente, aș putea spune, din cauza vârstei: de ce vorbim limba română?, de ce o clădire arată într-un anume fel?, de ce există mai multe religii? sau de ce există atât de multe popoare și culturi pe glob?. Crescând, mi-am dat seama că pot răspunde acestor întrebări prin studiul istoriei, studiu pe care l-am ridicat la rang de performanță în momentul în care regretatul profesor Octavian Vlaicu m-a descoperit și mi-a deschis drumul spre Olimpiada Națională, în clasa a VIII-a obținând la Sibiu în 2013, prima mențiune”.

George Nicola

George Nicola s-a îndreptat însă spre drept pentru că îşi doreşte o carieră în domeniul juridic.

Tânărul iubeşte şi sportul, astfel că a fost colaborator al Clubului Sportiv “Alegria” Zalău. Acesta a ajutat echipele calificate la concursurile naţionale şi europene în ceea ce priveşte dansul modern şi gimnastica.

A reuşit să sprijine acest club sportiv deoarece George practică dansul de la vârsta de 8 ani, fiind inclusiv antrenor şi arbitru de dans.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *